marți, 10 septembrie 2013

Fructele tropicale un complex de antioxidanti, vitamine si minerale


ACAI  BERRY

Acai Berry (Euterpe oleracea) sau Pomisoarele Braziliene este un alt fruct tropical care a castigat recunoastere internationala pentru fenomenalele beneficii pentru sanatate.Studii stiintifice au aratat in ultimul deceniu ca Acai are puternice proprietati antioxidante si un profil nutritional care include uleiuri esentiale Omega,Vitamina E,fosfor si o abundenta de polifenoli.
Acai ( Euterpe oleracea ) este o sursa particulara de flavonoizi care sunt gasiti in proportie de 33 ori mai mult decat in vinul rosu. In plus, fructul de Acai contine din abundenta polisteroli care sunt utilizati in sustinerea simptomelor asociate cu hipertensiunea.Acai este un ajutor in numeroase boli precum: artrita, inflamatia, boli cardiovasculare, potenta, deficiente nutritionale si intarzierea imbatranirii. Fructul  de Acai contribuie la scaderea riscului de boli de inima, a colesterolului, a diabetului retinopat, fibrocistitei si imbunatateste imunitatea.
Multe produse Acai contin surogate sau sunt diluate cu EXCIPIENTI. Doriti sa stiti cum se recunoaste un Acai de buna calitate extras prin liofilizare ? Deschideti o capsula. Trebuie sa contina o pulbere foarte fina de culoare roz - purpuriu intens.Puneti putina pulbere pe limba.Trebuie sa aiba un gust de fruct de padure specific, pregnant si usor astringent.
Comparativ cu laptele de vaca crud, pulpa fructului Acai contine de 3 ori mai multe lipide, de 7 ori mai multi carbohidrati, de 118 ori mai mult fier, de 9 ori mai multa vitamina B1, de 8 ori mai multa vitamina C, cu 50% mai mult fosfor si aceleasi cantitati de proteine si calciu. De asemenea are de 10 ori mai multe vitamine si antioxidanti decat strugurii si de 2 ori mai multe decat afinele. Consumul de Acai ne ajuta sa ne pastram inima sanatoasa, fructul fiind o buna sursa de antocianine, compusi ce se afla si in vinul rosu.
Anthocynins sunt componente care regleaza colesterolul. Colesterolul ridicat in sange prezinta un risc mare pentru boala de inima coronara si principala cauza mortala in SUA. Faptul ca 490.000 de americani mor de boli cardio-vasculare in fiecare an costand peste 60 miliarde dolari anual in costuri medicale si productivitate pierduta. Regland si reducand colesterolul prin dieta inseamna prelungirea vietii si reducerea cheltuielilor medicale. Alimente cu colesterol scazut si exercitiu fizic sunt numai o parte a programului natural de reducere a riscului bolilor cardiovasculare. Consumarea de alimente bogate in componente care reduc colesterolul , hipertensiunea si contin antioxidanti completeaza acest program. Acai este un excelent exemplu de astfel de aliment functional. Contine antioxidanti, foarte importanti pentru eliminarea toxinelor din organism, stimuleaza sistemul imunitar; ajuta in cura de slabire; reface tonusul libidoului; reprezinta o sursa de fier precum si de alte vitamine si minerale, protejand impotriva anemiei dar si altor dereglari metabolice datorate carentelor de vitamine si minerale.Continutul mare de fibre accelereaza procesele intestinale reducand riscul de cancer de colon.
Pentru mai multe detalii :
Doctor OZ si Oprah despre Acai.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu