Fructul rodie a fost descoperit initial in Asia. Odata cu
timpul, rodia a fost adusa in regiunile mediteraneene, apoi in America de Nord.
Dintre beneficiile
rodiei amintim:
Mentine inima
sanatoasa
Rodia nu este
numai un fruct parfumat si zemos, rodia constituie un aliment bogat in fibre,
nutrienti extrem de importanti in reglarea digestiei, prevenirea senzatiei de
foame si a bolilor asociate cu o digestie precara. De asemenea, rodia contine
potasiu, un mineral esential in reglarea hipertensiunii si cresterii energiei.
Previne
cancerul
Dincolo de
fibre si potasiu, rodia contine antioxidanti, substante care anihileaza
actiunea radicalilor liberi, chimicale provenite din alimentatia nesanatoasa,
din poluare si din fumul de tigara. Astfel, odata patrunsi in organism, odata
ce trec de bariera de protectie a acestuia, radicalii liberi instaleaza haosul.
Acestia grabesc actiunea de multiplicarea a celulelor canceroase, astfel apare
tumora.
Antioxidantii,
adica substantele naturale care inlesnesc radicalii liberi, intaresc sistemul
natural de aparare al organismului, distrug celulele canceroase si ajuta
organismul sa isi revina.
Rodia contine
trei tipuri de antioxidanti importanti: tanini, antocianini si acid elagic.
Rodia reface
organismul dupa cancer
Un studiu,
realizat de Universitatea California din Los Angeles, a aratat ca barbatii care
au suferit de cancer de prostata si au consumat suc de rodie zi de zi, timp de
doi ani de zile, prezentau un risc mai mic decat restul care nu au consumat
suc.
De asemenea,
un studiu publicat in Jurnalul de Nutritie a aratat ca sucul reduce inflamatia
ascociata cu artrita.
Sucul de rodie
remineralizeaza organismul
Sucul este
bogat in: vitamina A, vitamina C, acid folic si vitamina E.
Vitamina A din
suc are efecte benefice asupra texturii pielii. Pe de alta parte, vitamina E
are efecte benefice asupra sistemului circulator, in timp ce vitamina C ajuta
in refacerea tesuturilor. Iar acidul folic reduce tensiunea sangelui.
De asemenea,
scade riscul bolilor de inima (atac de cord, infarct etc). Fluidizeaza sangele,
scade colesterolul, promovand astfel un sistem circulator sanatos.
Gratie
continutului ridicat de antioxidanti, sucul de rodie rivalizeaza cu bauturile
bogate in acesti nutrienti (vin rosu, ceai verde, ceai negru). Astfel, are capacitatea
sa refaca tesuturile afectate de cancer, sa previna cancerul de piele, de
prostata si de san. Iata de ce rodia are culoarea fascinanta, pentru ca
pigmentul intens denota o concentratie ridicata de antioxidanti. In plus,
substantele active din suc intaresc cartilagele, previn bolile care le
imbatranesc, de exemplu, artrita.
Si asta nu
este tot. Sucul consumat de-a lungul vremii ajuta in prevenirea bolilor
creierului, Alzeimer.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu