duminică, 23 iunie 2013

NUTRITIONISTII RECOMANDA CAISELE SI CEAIUL VERDE


Include aceste fructe minunate in alimentatia ta zilnica. Pe langa gustul minunat si hidratarea pe care ti-o ofera, caisele sunt pline de nutrienti care te ajuta in nenumarate probleme de sanatate. 

De la preventii ale diferitelor tipuri de cancer si pana la o piele sanatoasa, iata care sunt beneficiile caiselor.

Antioxidantii puternici care se gasesc in caise ajuta corpul in lupta cu radicalii liberi care iti distrug celulele si ADN-ul din ele. Consumul regulat de caise poate preveni cancerul pulmonar. Cum? Cu ajutorul beta-carotenului, pe care caisa il contine in cantitati impresionante.

Desi controversate, recentele studii au aratat ca semintele de caise lupta impotriva cancerului datorita compusilor numiti "laetrile". Acestia sunt insa cunoscuti si pentru efectul toxic pe care il au asupra organismului uman.

Caisele sunt pline de antioxidanti, fiind o sursa buna de Vitamina C si A. Aceasta din urma este cunoscuta ca o vitamina solubila care ajuta la diferentierea celulara si imbunatateste sistemul imunitar. Totodata, ajuta si la functionarea mai buna a creierului, mentinandu-i activitatea in parametri optimi.

Varietatea de nutrienti care se gaseste in caise joaca un rol pozitiv in mentinerea unei sanatati de fier, in special atunci cand vine vorba de protejarea sistemului cardiovascular si prevenirea bolilor de inima.

Nutritionistii recomanda in aceasta perioada sa consumi multe caise proaspete, in special daca ai probleme cu digestia. Datorita faptului ca sunt bogate in fibre naturale, caisele sunt esentiale in sanatatea colonului, ajutand la digestia si la reglarea metabolismului. Astfel, tu vei fi mai supla si mai sanatoasa.

Pentru ca este un fruct bogat in vitamina A si carotenoide, caisa te ajuta sa mentii sanatatea ochilor tai. Potrivit unui studiu recent, daca mananci caise de cel putin trei ori pe zi, ajuti la preventia aparitiei degenerarii maculare, o afectiune ce iti afecteaza vederea pe masura ce inaintezi in varsta.

Caisele sunt sarace in calorii, in schimb sunt pline de nutrienti benefici pentru corpul tau. Include si caisele in alimentatia ta si nu vei ezita astfel sa le descoperi beneficiile. Un alt antioxidant puternic care ajuta in cura de slabire este acesta:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu